Varför jag som röntgensjuksköterskestudent valde Nya Karolinska för min VFU

Mats Rönnqvist
Mats Rönnqvist Termin 6

Den första VFU veckan är redan klar, men den gick så fort så det känns som att jag har snabbspolat dagarna.

Jag trivs jättebra här på Nya Karolinska Sjukhuset, allt är nytt och toppmodernt. Personalen är supertrevlig och det är lätt att finna sig tillrätta. I fikarummet står det alltid framställt något snacks, även om jag försöker gå ned i vikt kan jag inte låta bli att smaka lite.

Det bästa med VFU är att som student har man chansen att prova olika sjukhus, om man är beredd att kliva ur sin trygghetszon. Det vågade jag och det rekommenderar jag alla. Prova något nytt och varför inte prova NKS?

Varför valde jag NKS? Främst för att på stora sjukhus kommer det ett större patientflöde, det förekommer fler ovanliga fall och du har chansen att följa,  till exempel, ett traumafall hela vägen, eftersom patienten i regel inte skickas någon annanstans. Här finns alla modaliteter och här bedrivs forskning.

I våras tog jag chansen att lyssna på en utav de öppna föreläsningarna som hölls dagarna innan den officiella invigningen, bara för att jag var nyfiken på hur det ser ut här.

Entrén är verkligen imponerande och nuförtiden möts man även av doften av nybakade bullar, – tänker ta en fika här någon dag innan jag åker hem.

Det är lätt att ta sig hit, om några år kommer det att finnas en tunnelbana i närheten om jag inte minns fel, men fram till dess kan man välja att åka bil, eller som jag åka kommunalt. Jag tar pendeltåg från Knivsta, kliver av vid Odenplan och tar bussen den sista biten.

 

Det här är min sista termin på Röntgensjuksköterskeprogrammet. Jag läser på distans vid LTU, Luleå Tekniska Universitet. Det har varit en väldigt rolig och givande tid som jag inte skulle vilja byta mot något annat, ett utav mina bästa val i livet.

 

/Mats Rönnqvist T6, LTU

 

 

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!