Hjärtligt grattis till alla värdefulla kollegor på röntgensjuksköterskedagen!

Jag är en stolt röntgensjuksköterska och heter Naghmeh Mahmoud Zadeh.

Jag är utbildad inom mikrobiologi i hemlandet Iran och valde att bli röntgensjuksköterska i Sverige. För två år sedan läste jag specialistutbildningen ”strålterapi för röntgensjuksköterskor” på Karolinska Institutet i Huddinge.

Under höstterminen 2018 skriver jag mitt examensarbete inom radiografi på KI. Mitt arbete handlar om 4D conebeam datortomografi (4DCBCT) för förbättrad visualisering av små tumörer vid extern stereotaktisk strålbehandling

För närvarande jobbar jag 50% på Strålbehandlingen i Solna och jag har även 50% fackligt uppdrag inom Bild och Funktion i Centra Solna.

Som röntgensjuksköterska trivs jag med mina arbetsuppgifter som är både utvecklande och omväxlande. Både röntgens modaliteter och strålbehandlings acceleratorer kräver högteknisk skicklighet och fördjupande kunskaper. Forskning och utveckling är grunden inom röntgenvärlden och ger stora möjligheter till personalen att vidareutbilda sig för att skaffa rätt kompetens och färdigheter inom yrket. Det är väldigt personligt och kompetensutvecklande.

Jag känner mig engagerad i fackliga frågor och som förtroendevald i Vårdförbundet vill jag få möjlighet att förbättra min kunskap och kompetens för att tillsammans med medlemmarna skapa förutsättningar för säkrare vård med bättre arbetsvillkor som kan ge ett hållbart yrkesliv.

Röntgensjuksköterskor är den viktigaste kärnan i en säker och pålitlig vård. Vi alla tillsammans ska försöka att synas mer och kräva bättre arbets- och lönevillkor.

Vår arbetsinsats ska värderas rätt och vi bör få bättre möjligheter till kompetensutveckling och vidareutbildningar.

Vi kan skapa en ny röntgenvärld med högre värderingar av oss och vår yrkesprofession!

Hälsningar

Naghmeh Mahmoud Zadeh

Yrken för livet kräver bättre villkor!

Läs vår rapport om våra medlemmars arbetsmiljö och vad vi kräver. #yrkenförlivet

 

Yrken för livet!