Fler blogginlägg för att fira röntgensjuksköterskor

Här har vi samlat länkar till aktuella blogginlägg som gjorts i våra bloggar med anledning av röntgensjuksköterskedagen.

Röntgensjuksköterskan- en livsviktig profession i vården – Åsa Mörner i Örebrobloggen.
Varför blir man egentligen röntgensjuksköterska? Därför att det är ett fantastiskt yrke som kombinerar omvårdnad av människor med högteknologiskt kunnande och arbetsuppgifter som är i konstant utveckling!

Till röntgen kommer alla – Niklas Hägg i Västerbottenbloggen.
Till oss på röntgen kommer de flesta någon gång i livet. Mötet är ofta kort och oron för vad undersökningen ska visa är stor.

Grattis till alla röntgensjuksköterskor från Västbloggen! – Robin Åberg i Västbloggen.
Grattis till alla röntgensjuksköterskor som behärskar ett så stort kunskapsområde! skriver Robin Åberg, vice ordförande, avd Västra Götaland.

Jenny Wärre
Jenny Wärre, blivande röntgensjuksköterska från Uppsala universitet.

Röntgenveckan 2016 -Mot en specialistexamen – Gästinlägg Jenny Wärre i Studentbloggen.
Röntgensjuksköterskestudenterna fick delta på föreläsningar under Röntgenveckan 2016. Vårdförbundet och Svensk Förening för Röntgensjuksköterskor (SFR) arrangerade mitt under Röntgenveckan 2016 en föreläsning med titeln ”Mot en specialistexamen” som även avslutades med en gemensam debatt.

Röntgenveckan 2016 -Barnkurs för röntgensjuksköterskor – gästinlägg av tre blivande röntgensjuksköterskor i Studentbloggen.
Vi studentrepresentanter som fick äran att besöka Röntgenveckan 2016 hade även den fantastiska möjligheten att få delta i den en och en halv dagar långa kursen Barnkurs för röntgensjuksköterskor. Vi upplevde kursen mycket givande och den gav oss en hel del att reflektera över.

Har du tips på andra bloggar eller inlägg? Skriv en kommentar eller skicka e-post till mig

Anna.olsson@vardforbundet.se

Bonusmaterial: Ett litet bildspel vi gjorde på facebook.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!