Röntgensjuksköterskor gör skillnad varje dag

Grattis på röntgensjuksköterskans dag 8 november!

Du som röntgensjuksköterska gör skillnad varje dag i din roll. Jag glädjer mig åt alla inspirerande samtal jag haft med många av er om vikten av en reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskor. Det är viktigt för dig som röntgensjuksköterska för att göra karriär. Men det är också oerhört viktigt för verksamheten för att den ska utvecklas. Jag är också väldigt glad att så många chefer, verksamhetschefer och utbildningssamordnare stödjer vårt arbete att detta ska bli verklighet.

Jag vill passa på att tipsa om våra intervjuer med olika verksamhetschefer från Göteborg, Skåne och Norrköping. Länkarna tar dig till filmklipp på Vårdförbundets youtube-kanal.

Sahlgrenska universitetssjukhuset arbetar för en specialistutbildning  – Intervju med Barbro Cagner, röntgensjuksköterska och biträdande verksamhetschef vid Radiologi Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Skånes universitetssjukhus vill inrätta specialisttjänster för röntgensjuksköterskor – Intervju med Violetta Ellmer, områdeschef och Peter Hochbergs, verksamhetschef, båda på bild och funktion vid Malmös universitetssjukhus. Violetta berättar att man redan idag erbjuder utbildningsförmåner till personalen. Peter berättar varför verksamheten vill inrätta specialisttjänster för röntgensjuksköterskor.

Norrköping satsar på granskande radiografer – Intervju med Håkan Gustafsson, verksamhetschef på röntgenkliniken i Norrköping. Håkan berättar att man har två röntgensjuksköterskor som utbildar sig till beskrivande radiograf vid Birmingham City University i England.

Återigen grattis!

/Annica Magnusson, stolt legitimerad röntgensjuksköterska

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!