Proppfullt på seminarium om akutröntgen

//Raheleh Bagheri röntgensjuksköterskestudent på Uppsala Universitet, termin 5
//Raheleh Bagheri
röntgensjuksköterskestudent på Uppsala Universitet, termin 5

Tredje dagen på röntgenveckan! Idag har jag varit och lyssnat på ett seminarium som handlade om hur röntgensjuksköterska och radiolog arbetar tillsammans på akutröntgen samt hur snabbt en stroke patient måste få vård. Hur ska prioriteringen se ut vid omhändertagande av patienten.

Det var proppfullt i salen. Jag tror att det var populärt för att många ville få konkreta exempel. Hur det ska gå till att få ihop akutmottagning med akut röntgen. Det är viktigt att underlätta samarbetet. I Malmö hade de löst det genom att ha på samma våning.

Efter lunch ska jag lyssna på när röntgensjuksköterskor presenterar sin forskning, ”Dagens forskning av Röntgensjuksköterskor- framtidens vård. ”

//Raheleh Bagheri

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!