Larm på röntgenavdelningen! - Så här borde de göra överallt

Dervla Törnqvist. Bild hämtad från twitter
Dervla Törnqvist. Bild hämtad från twitter

Dervla Törnquist, röntgensjuksköterska och klinisk lärare i Lund blev inspirerad av seminarium med praktiska övningar på tisdagen.

– Spännande att träffa så många från andra sjukhus. Senaste seminarium jag var på handlade om att göra praktiska övningar. ”Akut omhändertagande på röntgen, träning i effektivt teamarbete”.
Sjuksköterskorna från Practium visade upp hur de tar med sig träningsdockan till röntgenavdelningen och gör praktiska övningar på plats. Så nyttigt så det är inte klokt! Det här borde de göra överallt.

Jag vill också tipsa om fredagens föreläsning som jag ska vara moderator på. Det blir en tillbakablick med modern teknik. Vi pratar om hur det var från tidigt 1900-tal fram till nu. Museechef Per Karsten från Lund kommer att prata om den gamla biskopen som dog för 350 år sedan som man nu gjort mobil röntgen och CT på. Kroppen är otroligt välbevarad och biskopen var en fantastisk vetenskaplig man. Han föreslog till svenska kungen att man skulle starta ett universitet i Lund. Byggdes några år senare.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!