Hoppas vi ses på Röntgenveckan i september

annica-magnussonTillsammans med vår yrkesförening Svensk förening för Röntgensjuksköterskor har vi nyligen slutfört arbetet med seminarieprogrammet på Röntgenveckan. Temat är reglerad specialistutbildning men nu med fokus på vad som behöver ske i verksamheten och vad du själv kan göra för att det ska hända något. Det kommer att gå av stapeln den 11 september under förmiddagen. Jag hoppas att det kommer att bli välbesökt.

Vårdförbundet kommer att ha en monter där du kan träffa både förtroendevalda och anställda för att diskutera. I år finns röntgensjuksköterskebloggen med på plats på Röntgenveckan, så kom och dela med dig av dina upplevelser från seminarierna.

Temat i montern är personcentrerad vård  och reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskan. Vi som kommer att finnas på plats arbetar på olika sätt för att det ska bli reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskan, men också för bättre villkor. Vårdförbundets vice ordförande Johan Larsson kommer att finnas på plats på torsdag och på fredag deltar han på vårt seminarie.

Under våren har jag, tillsammans med kollegor, varit ute i landet och fört samtal kring hur vi tänker att en reglerad specialistutbildning ska kunna bli verklig. Målgruppen har varit medlemmar, chefer och nyckelpersoner, som utbildningsanordnare för röntgenprogrammen i landet. Vilken energi detta har gett mig!

Vi är alla en viktig kugge för att driva fram detta arbete. I verksamheten behöver det skapas tydliga strukturer för vad som är specialisering.

Hälsningar Annica Magnusson

rontgenveckan2015

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!