Beröm dig själv och andra!

tidningsklipp från jusektidningenJag hade arbetat 25 år på samma arbetsplats innan jag bytte till min nuvarande arbetsplats på Röntgenavdelningen i Linköping. Att byta jobb på äldre dagar är inte lätt och jag tvekade väldigt mycket innan jag fattade beslut att söka någon annanstans.

Trivsel på jobbet är viktigt och ökar arbetsprestation. Jag kommer ihåg en krönika jag läste i tidningen Arbetsliv som beskriver hur det känns att arbeta på fel ställe med fel saker, fel chef eller fel kolleger – enligt Christina Öst chefredaktör för Jusek-tidningen är detta något som tar livet av människor.  Hon fortsätter att hylla människor som är modiga och vågar säga upp sig och tycker att livet är viktigare än lönen.

Att arbeta med människor man gillar förlänger arbetslivet. Dessutom är stöd från chefer och kolleger lika viktigt. Att bli sedd och uppskattad kan bidra till en bättre arbetsinsats. Det som vi är dåliga på är att berömma oss själva och andra. Inför sommaren fick jag ett mejl från min chef där hon beskrev sin glädje att jag hade börjat arbeta i Linköping och att hon hoppades att jag trivdes och ville stanna kvar. Hon ville också framföra mina kollegers åsikter om mig. Det gjorde att jag sträckte på mig, kände stoltheten av att vara en eftertraktad och uppskattad sjuksköterska/kollega.

Det är också viktigt att känna stolthet av att klara av ett tufft arbetspass på akuten. Det strömmar in remisser och telefonsamtal från remittenterna, man ska hinna med mycket under några timmar. Ja, arbetsuppgiften är omöjlig att utföra ibland om vi inte stöttar varandra och arbetar som ett team. Vi kan känna stolthet att klara av att utföra bra undersökningar under olika omständigheter eftersom varje patient är unik med unika behov och undersökningstekniken bör anpassas till varje individ.


Kommentarer

  1. jag håller med dig ! Att ha bra arbetskamarater underlättar våra arbetet. ibland kan man undra vad vissa människor har för roll på arbetsplats! Eller om folk jobbar mot samman mål. Mycket förändringar kommer hända på ditt gamla arbetsplatsen och vi som jobbade med dig vet hur duktig och kompetent du är. Tack för denna bloggen

    Mvh
    André.

    1. Hej,
      Tack så mycket för feedback André. Med hela mitt hjärta, hoppas jag att det verkligen blir förändring för er som är kvar och jobbar. Glöm inte att anamma det som rubriken på mitt blogg föreslår, ni alla är värda beröm också. Det brukar smitta av sig. Lycka till. Varma hälsningar, Bharti

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!