Hela Sveriges hälso-och sjukvård ligger på våra axlar. Borde vi inte ha väldigt mycket bättre villkor då?

Nu har det gått lång tid sedan Vårdförbundet varslade om de första konfliktåtgärderna. Innan dess pågick förhandlingar med SKR i månader.

Fruktlösa månader, därav nalkas nu inte bara ljuva sommar. Utan även strejk.

Varför hörs det inget från våra beslutfattande politiker? Varför debatterar inte partiledare och andra ledande politiker om svensk sjukvård och de, minst sagt, helt orimliga villkor som vi i vården tvingas harva runt i?

Vi har ett stort stöd från allmänheten och många organisationer har gått ut med deras fulla stöd till oss. Det känns varmt. Och peppande!

Men vilken vård anser våra politiker att vi borde ha i Sverige egentligen? 

Arbetsgivarsidan hasplar ur sig att vi är samhällsfarliga pga de konfliktåtgärder som vi nu, tyvärr kommit fram till. Vi kan inte ens gå hem i tid utan att vi tydligen riskerar patienternas säkerhet, något som ju är en helt imbecill anklagelse.

 

Tydligen ligger hälso-och sjukvårdens organisation, finansiering och styrning för hela Sverige på våra axlar. Borde vi inte ha väldigt mycket bättre villkor i så fall?

 

SKR har drivit runt en mer eller mindre patientfarlig vård i årtionden, något som syns i både statistik avseende personaltäthet, kompetensbrist, vårdplatser och det stigande antalet vårdskador. Deras personalpolitik är  samhällsfarlig!

Riksdagspolitiker fortsätter lägga hela ansvaret på kommuner och regioner och sveper bort frågor som berör detta med samma papegojaliknande fraser ”Det är upp till regionerna och kommunerna”. I andra frågor om exempelvis kriminalitet och NATO-medlemskap haglar debatterna tätt.

 

Är inte hälso-och sjukvård lika viktigt och något som berör Sverige som nation?

 

Nu är det väl ändå dags för er politiker att göra era röster hörda om pågående vårdkonflikt! Berätta vilken vård du och ditt parti står för och vad ni är beredda att göra för att uppnå det. Sveriges befolkning förtjänar att få veta vilken vård deras röst underbygger!

Politiker, varför är ni så tysta!?


Kommentarer

  1. Finns det en person utsedd för att kunna kommunicera för SKR i Sveriges rike? Anders Henriksson (S) är väl ordförande…och alla 42st är eniga att denne för talan i kommunikationen inom hälso-sjukvård som nu är starkt begränsad till sjukvård? I uppdraget som företrädare för Sverige som politiker så är kommunikationen främsta arbetsuppgiften och lösa samhällsstrukturens alla delar annars kan man ju jobba med att plocka ihop delar på en skrot eller annat jobb där man slipper möta en massa folk och slippa en massa diskussioner, fast man får kanske lite mindre lön.

  2. ett stort lycka till från
    pensionerad narkossköterska och dsk
    att lyssna på skr är som att lyssna på samma retorik som funnits sedan 70-talet skr har inte utvecklat sig i tiden .lycka till nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!