Närstående i vårdkarusellen

 

Detta år- ett liv…

Min mamma bröt lårbenshalsen i våras , efter det kom muskelreumatismen med kortison behandling, sköldkörtelproverna hamnade i olag efter hon legat inne i 14 dagar på vårdavdelning, diabetes efter kortisonbehandlingen och så nu slutligen( förhoppningsvis) basaliom som ska opereras bort innan nyår. Puh kan man säga.

Det är inte lätt när man är dryga 80 år och ska hålla ordning på nedtrappning av kortison samt upptrappning av diabetesbehandling och däremellan tider för provtagningar eller vårdcentralsbesök. Sen tar medicinerna slut och nya recept behövs. Tack och lov kan mina föräldrar med appen 1177 och förnya recepten. Jag tycker jag blir snurrig av alla tider för prover och läkarbesök och sen rätt mediciner som ska justeras efter provsvar. Jag har försökt hjälpa till med det jag kan, dvs dela dosett, följa med på de läkarbesök som jag kan. Och då är ändå mina föräldrar riktigt pigga och alerta.

Apotea hittar nog lättare hem till mamma och pappa än tomten numera ha ha.

Men på min mammas vårdcentral har de en vårdsamordnare som är helt fantastisk. Om mamma inte får kontakt med sin läkare så hjälper vårdsamordnaren till med det hen kan. En jättefin trygghet för en person som fått lite för mycket av vårdkontakter detta år. Så jag önskar en extra fin jul och förhoppningsvis lite ledighet till vårdsamordnaren(A.J) på mina föräldrars vårdcentral. Jag tror och hoppas hen läser detta!

God jul och Gott nytt år med förhoppning om att nästa år blir det inga fler sjukdomar för lilla mamma, nu får det räcka!

/ Helena Nyrén, operationssjuksköterska och närstående samt

styrelseledamot avdelning Örebro


Kommentarer

  1. Va kul att funktionen är så uppskattad. Ska se till att hen läser detta. God jul 🎄

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!