Julens budskap

Att hoppet finns, att ljus alltid segrar över mörker.

Om vi tillsammans sprider värme och glädje omkring oss.

Jag önskar att just du, vare sig du arbetar under julen eller om du är ledig och firar med nära och kära, kan känna glädje och hopp under denna ljusets högtid.

Det råder tyvärr fortfarande tuffa tider. En ökad belastning på Hälso- och sjukvård gör att flera regioner och kommuner och många av välfärdens medarbetare arbetar jobbar över sin ordinarie arbetstid.

Allt för att klara sitt uppdrag i våra livsviktiga professioner.

Energikrisen och inflationen ställer till det på olika sätt för var och en av oss, framför allt ekonomiskt där även våra arbetsgivare nu behöver dra i stora handbromsen.

Vi behöver åter gemensamt hjälpas åt för att ta oss igenom ännu en kris.

Därför kan man kanske tycka att det är konstigt att Vårdförbundet fortsätter att prata om vikten av att vara medlem i ett fackförbund.

Men det är just det som det faktiskt handlar om.

För i osäkra tider, behöver vi trygghet och stabilitet i både vår privatekonomi och på arbetsplatserna.

Det är viktigare nu mer än någonsin att vara medlem i ett fackförbund. Det är även av yttersta vikt inför den kommande avtalsrörelsen där vi kommer gå in i förhandlingar då krävs det att vi är många medlemmar och får styrkan tillsammans.

Det gör vi genom att vi organiserar oss på arbetsplatsen.

Först blir man medlem, sen väljer man minst en förtroendevald/ skyddsombud.

Tillsammans driver vi sedan våra fackliga frågor om att få till förbättringar med stöd av vår lokala avdelning och/eller våra regionala skyddsombud.

Genom vårt gemensamma fackliga engagemang kommer vi ta oss tillsammans genom även denna kris, för när det ser som mörkast ut ska vi komma ihåg att ljuset alltid segrar över mörkret.

Vårdförbundet behöver fortsätta vara en växande förening så nu gäller det att inte tappa fart det handlar i grunden om vår Demokrati!!

Med detta julbudskap Önskar jag er alla en riktigt God Jul och skickar en extra varm hälsning till er som håller ställningarna i välfärdens olika områden under kommande julhelg.

Lite tänkvärda ord på vägen tillsammans. (musik Midnatt råder)

Leda genom tillit!

Tillit, tillit, tillit, till – till – tillit!
Tomten jobbar, ger nissarna förtroende. Ge Förtroende.
Med uppskattning tillit tar nissarna ansvar De tar ansvar
.

Beteendena som konstaterades leda till välmående och prestation är att stimulera nya idéer genom att ”ge dem förutsättningar och handlingsutrymme att själva hitta vägar framåt för att närma sig målbilden i sitt vardagliga arbete”.

Eva Harrysson
Distriktssköterska, Örebro kommun

Följ avdelning Örebro i sociala medier!