Om din chef vore som Donald Trump???

Vaknar upp och kollar telefonens nyhets notiser. Hur ser det ut med USA-valet? Hur ser Covid-läget ut? Är det lika mörkt på båda nyheterna? Jag tycker det känns mörkt ut, Donald Trump kommer han bli omvald? Kommer örebroarna följa de hårdare restriktionerna som kom ut i går?

I vår värld känns det ju konstigt att Trump ens kommer på frågan som president i ett av världens största och kanske mäktigaste länder och / att  han  sen kommer på fråga att bli omvald, då känns det ändå märkligare.

Började spåna hur det skulle vara att ha Donald Trump som chef. En chef som enbart lyfter sig själv. En chef som aldrig kan erkänna fel. En chef som snackar skit om sina kollegor. En chef som skriver som ett troll på nätet. En chef som tränger sig fram för att synas framför andra. En chef som, ja jag kan skriva många exempel. Jag tror inte så många skulle stanna på den arbetsplatsen i alla fall.

Min syssling bor i USA och sa förra året att problemet blir när de försöker lära sina barn att de inte ska skriva elaka saker på nätet till varandra utan vara goda kamrater och vara snälla mot varandra. Hur kan man lära ut det,  när deras president är precis det som de inte vill att deras barn ska vara.

Nu nåt helt annat:

Min kollega Anna skrev förra veckan en väldigt uppmärksammad blogg om Covid och att vi måste börja ta restriktionerna på allvar. Nu kom det strängare restriktioner i Örebro för 3 veckor framåt. Kommer det bli mindre folk på stan, i affärerna, på gymmet eller köpcentran? Vi hoppas det, så det även minskar antalet covidpatienter på sjukhusen.

WHO har i år utsett 2020 till  sjuksköterskans och barnmorskans år. Man kan väl säga att utan tvekan har allmänheten  detta år sett att utan våra professioner så fungerar inte vården.
Kommer vi värdesättas utifrån detta också? Jag lever på hoppet där fortfarande och hoppas även att Covidläget kommer gynnas positivt av de strängare restriktionerna och att världens ledare borde föregå med gott exempel och inte ser alternativet att trycka ner andra för att lyfta sig själv.

 Som ledare för en verksamhet ( eller nation J) så borde man se att ”It´s nice to be smart but it is smarter to be nice”!  Man kommer långt med vänlighet.

Tack för mig!

Helena Nyrén
Leg. Sjuksköterska / Operationssjuksktöerska


Kommentarer

  1. Åh det är så underbart att läsa dina kloka ord, tankar och funderingar! Du har både talets och skrivandets gåva. Det var många kloka ord och en hemsk tanke om Donald Trump vore min chef, huvaligen.

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!