Hjältar i vår tid

Börjar kännas som en dålig action film, ett vakuum. Väntar på att Tom Cruise eller Stålmannen ska segla in och rädda oss från detta… Att vi i vår tid skulle få uppleva en pandemi det trodde vi nog aldrig när vi började studera till sjuksköterska.

Belastningen på oss är nu mer ansträngd än någonsin. Längtan om ljusare tider, när vi tar oss ut på andra sidan. Men så länge får vi vara här och nu. Timme för timme.

Personal inventeras och prioriteringar görs var vi behövs mest. De vanliga verksamheterna pausas på oviss tid. Det skakas fram intensivvårdsplatser men hur skakar vi fram specialistutbildad vårdpersonal? Chefer letar med ljus och lykta efter personal för att vi ska kunna möta upp det tryck som kommer. Många medlemmar vänder sig nästan ut och in för att vi ska klara av det här.

Sociala medier hyllar oss. Vad skulle världen göra utan den fantastiska vårdpersonal som finns. Stor önskan om att den hyllningen även finns när vi kommit över berget. Vilka var det som stod i frontlinjen och var hjältarna? Är det nu vår tid kommer, men ska det verkligen behövas en pandemi för att vi ska bli sedda? Sorgligt på många sätt men fint att ni ser oss nu, men kommer det synas i lönekuvertet?

Tom Cruise & Stålmannen klarar vi oss utan, det är vårdpersonalen som är de riktiga actionhjältarna!

Anna Glader & Helena Nyrén

Förtroendevalda Avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!