”God” jul alla Vårdförbundare

Vem orkar tänka på personalbrist, usel ekonomi etc etc i stundande juletid.

Jag tänker att som förälder, morfar och samhällsmedborgare måste jag alltid ta ansvar för att göra ett bra jobb, då mitt jobb (vården) sägs vara ett av de viktigaste.
Jag betalar skatt och som alla andra betalar för min bostad och har mat för dagen.

Som för alla samhällsmedborgare sinar kassan får jag hålla igen…

I Region Örebro län får vi hela tiden höra hur usel ekonomin är, nu sämre än nånsin. När jag tänker efter så har jag aldrig hört något annat sedan jag fick min första anställning 1983, bara ännu sämre vissa år.
Hackkycklingen i alla ekonomiska genomgångar är hur dyrt det 60 % ob tillägget som Vårdförbundet ”fick”. Det känns som man lägger upp för att ta bort det. Jag tror dock att det skulle bli ett ödesdigert misstag, då det inte skulle bli lättare att rekrytera personal i dygnet runtverksamheter.

Vi osthyvlar i verksamheterna trots att det för länge sedan inte går att hyvla mer. Och får hela tiden höra mantrat, VI MÅSTE JOBBA EFFEKTIVARE eller det nuvarande favoritordet TÄNKA NYTT. Jag tror visserligen att vi både måste jobba smartare och effektivare, men vi måste se till att trivas på jobbet och vara stolta över det vi åstadkommer.

Jag vill skicka med till de styrande oavsett hur dålig ekonomi vi har och hur mycket vi måste spara måste vi bli riktigt värderade för det vi gör och ha en dräglig arbetsmiljö.

Kan ni bidra med det så bidrar vi med att förändra och effektivisera vården, och som bonus kommer vi att trivas och vara stolta.

Trots alla diskussioner om sparande hit och dit hoppas jag att ni får en bra jul!

Hans Nilsson
Förtroendevald med fokus på bra villkor

Följ avdelning Örebro i sociala medier!