Jag är leg sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård.

Jag brukar säga att fick jag välja igen så skulle jag välja det omedelbart.
Nu utbildade jag mig till sjuksköterska när jag nästan var 30 år och operationssjuksköterska vid 35 år. Därmed inte sagt att mina tidigare 10 år som undersköterska var bortkastade, erfarenhet är aldrig fel och jag har haft stor nytta av min patientblick… Jag tycker iaf det är världens bästa arbete och önskar att fler fick se vår operationsvardag.
Nu är den  ju lite instängd då operationsavdelningar är stängda av renlighet/ hygienskäl, så det är ju inget som man bara kommer förbi utan anledning (tex en operation ). Jag älskar samarbetet vi har i teamet runt patienten. Vi på operationssalen arbetar nära tillsammans för patientens bästa och har dessutom roligt också. Det är ofta som det inte kommer fram att många av vårdförbundets medlemmar faktiskt tycker det är ROLIGT på jobbet.

Det är villkoren/arbetsmiljön som vi kan opponera oss emot. Och arbetsmiljön måste vi alltid uppmärksamma bra eller mindre bra. Det heter ju så käckt att vi är varandras arbetsmiljö, och det är sant eller hur? Om ett förslag till förbättringar inte omedelbart godtas så fundera vidare. Inte släpp och säg ok.

Första gången förslaget om ex kvinnlig rösträtt kom, så tyckte ju inte alla det var superbra om man säger så…

En avdelning/ arbetsplats utan förtroendevald har svårare att lyfta problem med detta, det vet vi av erfarenhet. Så här ett tips, peppa varandra att ha åtminstone en, helst två förtroendevalda på din enhet. Bli det själv!

Jag har själv varit förtroendevald på min gamla arbetsplats och det är roligt, utvecklande och dessutom inspirerande. Det följer ofta med kurser och utbildningar med uppdraget vilket gör att du lär dig ännu mer! Med önskan om en God Jul och åtminstone någon härligt ledig helgdag…

/Helena Nyrén ( den eviga optimisten)

Styrelseledamot

Avdelning Örebro vårdförbundet

Följ avdelning Örebro i sociala medier!