#lönheladagen

Visste du att det skiljer 12,5 procent i lön mellan kvinnor och män. Om du räknar på en arbetsdag mellan klockan 08.00 – 17.00 så innebär det att kvinnor arbetar gratis efter klockan 16.00. Varje dag. Men män har däremot betalt hela dagen.

Som man tycker jag att det är helt horribelt. Att vi fortfarande 2017 inte kommit längre? Men det går framåt och löneskillnaderna krymper år för år. Om vi fortsätter i samma takt kommer vi att ha jämlika löner om 33 år. Det vill säga 2050. Då fyller jag 68 år och min fyraåriga son 37.

Jag tycker att det måste gå betydligt snabbare än så.

Därför kommer jag att ”fira” den internationella kvinnodagen, den 8 mars, genom #lönheladagen

Gör det du också!

Marcus Folkö Müntzing

Leg sjuksköterska

Vice ordf avd Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!