Jag har världens bästa yrke men orimliga villkor

En kompis till mig frågade vad jag tjänade, det visade sig att vi hade samma grundlön.
Han kör långtradare och jag räddar liv.
Jag tycker han har skäligt betalt för sitt yrke, vad jag tycker om lönen för mitt arbete kan ni räkna ut…..

ev (1) Jag anser att jobbet är svårt, lärorikt och utvecklande. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Mötet med människor och att verkligen kunna hjälpa dem är fantastiskt. Ena uppdraget en trafikolycka för att sedan hämta en äldre person som brutit höften. Att min arbetsplats därtill är mobil och att aldrig veta var man hamnar är också skönt. Tristess vad är det?

Åter till min kompis, vi fortsatte att jämföra. Han jobbar raka veckor och ledig alla röda dagar, och jag dagar och nätter om vartannat och därtill varannan helg. Han skrattade och sa att med den lönen är det inte värt de fördelar jag räknat upp. Och han undrar vad det är som driver mig. Det börjar jag också undra.

Varför tjänar jag så uselt? Är jag inte värd mer? Varför värderas inte utbildning? (4 år på universitet)
Varje gång man ska ha lönesamtal är det antingen ekonomisk kris eller så är inte jag den man valt att prioritera. Tänk om man någon gång kunde få höra du har gjort ett fantastiskt jobb och är värd en rejäl löneförhöjning.
Om sjukvården inte börjar uppvärdera mitt yrke är förmodligen inte jag kvar och då är frågan, kommer det finnas någon som vill jobba kvar överhuvudtaget?

Hans Nilsson
Leg. Sjuksköterska i ambulans

Följ avdelning Örebro i sociala medier!