En av vårdens stora utmaningar

I samband med presentationen av vårt nya kollektivavtal HÖK 16 hittade jag nedanstående berättelse skriven av en sjuksköterska på en vårdavdelning i Sverige.

”I går återupplivade vi en människa, jag och mina fantastiska kollegor. En människa fick tillbaka sitt liv på grund av våra insatser. Varför värderas inte vårt yrke högre? Är det inte värt mer? Snälla ni som bestämmer hur den svenska sjukvården ska se ut, följ med mig en dag på mitt jobb som sjuksköterska. Försök att göra det som jag och mina fantastiska kollegor gör varje dag. Vi går på knäna. Vi hinner knappt äta eller gå på toaletten under vissa av våra arbetspass.

Vi blir beordrade att stanna kvar och jobba natt fast vi redan jobbat hela eftermiddagen och kvällen för att det inte finns någon annan som kan jobba. Jag ska jobba inatt, vi är två sjuksköterskor och en undersköterska. Vi har 20 patienter att ta hand om. Ofta väldigt sjuka patienter.

Jag kommer att sjukskriva mig någon dag, för nu är jag trött på min magkatarr. Jag kommer sjukskriva mig för att jag blir sjuk av mitt jobb. Mitt jobb som egentligen är världens bästa och som jag brinner för. Jag orkar snart inte mer, vi behöver fler fantastiska kollegor och bättre arbetsvillkor! Lönen är pinsamt låg med tanke på vad vi gör dagligen. Snälla ni som bestämmer, följ med mig en dag på jobbet, ta över min magkatarr, min ständiga rädsla att göra fel på grund av tidsbrist. Ta över mina sömnproblem och ständiga ångest att aldrig känna att man räcker till. Det måste ske en förändring, den svenska sjukvården är farlig!” (Offentligt inlägg på Facebook av sjuksköterskan Linn Johansson)

Stora förhoppningar att det nya avtalet leder till avsevärda förbättringar vad gäller tid för återhämtning mellan arbetspassen. Att schemaförbättringar leder till att fler söker alla vakanta tjänster som finns. Detta borde i sin tur göra att arbetsmiljön blir bättre med färre vakanser. Idag vandrar vi många gånger på slak lina i patientsäkerhetsarbetet då vården blir allt mer specialiserad och stressen på grund av personalbrist, finns risken att misstag begås.

Nu har de beslutande chansen att visa att man tar ovanstående problem på allvar.18982

I NA (Nerikes Allehanda) hade någon för ett tag sedan skrivit ett inlägg om varför man inte satsar på att ge sjuksköterskor högre lön istället för att betala dyra pengar ttill bemanningsföretag. Jag håller med där också. Det är svårt att förstå hur bemanningsösningen kan vara billigare i det långa loppet.

Har inte politiken en plan för hur man ska komma tillrätta med dagens problem är detta en västanfläkt av ur framtiden kommer att se ut.

Värna om era anställda och se till att vi orkar arbeta kvar, det är ju trots allt ett fantastiskt yrke.

Hans Nilsson Leg. Sjuksköterska Förtroendevald, Styrelseledamot, Skyddsombud

Följ avdelning Örebro i sociala medier!