Red_Christmas_present_on_white_background

Ja, nu lackar det mot jul och jag ska producera en blogg text, har jag lovat Åsa- Men vad menas med lacka mot jul? Jag googlade på meningen och ett av verben lackar betyder rinna t ex uttrycket svetten lackar. Jaha, nu förstår jag varför vi har så mycket bestyr inför julen. Vi ska jäkta med all städning, bakning och julklappsinköp inför julen, så pass att svetten lackar. Skönt jag som trodde att det var något modernt påfund att vi ska stressa inför julen….

Jag och många med mig vill ha en vit jul. Särskilt för barnen! En vit jul kan man fira helt utan snö. Så det är bra, för vädrets makter rår vi inte över.

Julefrid då, ska man ha det efter julejäkten? Det behöver man nog efter alla julbestyr. Hur blir det om man jobbar under julen, som många av våra professioner gör? Människor är sjuka och behöver vård året om, dygnets alla timmar? Under julhelgen går vi ofta ned i bemanningen för att några i alla fall ska få ledigt och fira jul med sina nära och kära. Vilket kan öka arbetsbördan i redan pressade verksamheter. Då kan man ju faktiskt lacka ur!

Jag önskar er alla Julefrid och en vit Jul!

Nadya julMvh Nadya Lehto

Leg. Sjuksköterska

Förtroendevald/Huvudskyddsombud

Vårdförbundet avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!