Vaccinationskaos!

Skrivet av Gästbloggare

18 november 2016

Örebrobloggen

Nu kommer dom! Springandes från alla håll! Oavsett listning. Oavsett grundsjukdomar. Oavsett ålder! Allt sans och vett försvinner och vi bestämmer oss för att tränga ihop oss på liten yta, allt för att utmana vinterkräksjuka och förkylningsvirus. Inget stoppar oss!

 

I morse när jag åkte till jobbet kände jag att något var annorlunda.
Förutom att gatorna var klädda i en mindre snöskrud så var det ändå som att det låg en spänning i luften. Framåt förmiddagskaffet tyckte jag bestämt att det skallrade lite i fönsterrutorna och det var då det slog mig…

injection-830904_1920DET ÄR VACCINATION!

Nu kommer dom! Springandes från alla håll! Oavsett listning. Oavsett grundsjukdomar. Oavsett ålder! Allt sans och vett försvinner och vi bestämmer oss för att tränga ihop oss på liten yta, allt för att utmana vinterkräksjuka och förkylningsvirus. Inget stoppar oss!

Nu börjar det närma sig lunch och man riktigt känner hur marken vibrerar. Konferensrummet är upprustat med skärmar, stolar och nummerlappar. Här ska STICKAS!

Förra året var det knappt man hann med att reflektera över vad sjutton som hände. Som på ackord stack jag för glatta livet! Det var sen, efteråt som jag insåg att det gick för lätt. Var det så här smidigt liksom!?? Then it hit me! Dokumentationen. Ja just ja, den lilla detaljen att alla mina 200 patienter skulle ha in vaccinationen i journalen… I början tänkte man glatt ”Vilken tur att det finns snabbval”, efter en stund muttrade man ”fan man måste ju ändå skriva in en del manuellt” och till sist bet man ihop så hårt så man fick bända isär garnityret med en tungspatel på eftermiddagen!

MEN det var förra året det! Det är gammalt och glömt! Jag minns många fina patientmöten. Som den gången första patienten skrek AAAAJ för full hals och sen skrattade bakom skärmen! Allt för att skrämma de andra 200 st som satt och väntade…

I år kommer det gå ändå snabbare eftersom förpackningarna är smidigare. Dom ligger liksom omlott i en kartong, ni vet sådär som julgransbelysningen ligger… Den är ju lika lätt att trassla ut varje år. Det är andra snabbval i vårdportalen så när man väl lärt sig smidigaste sättet att dokumentera så kommer det gå så himla snabbt!

Nu ska jag kolhydratladda inför eftermiddagen
img_2747Väl mött
Helen Emmoth
Leg Sjuksköterska, Capio VC HAGA

Följ avdelning Örebro i sociala medier!