Dags för Årsmöte

Skrivet av Gästbloggare

27 september 2016

Örebrobloggen

Alltså bara ordet årsmöte får ryggen att krusa sig. Jag får ett lätt illamående och tänker tyst för mig själv ”måste jag gå?”.

Eller?

Jo, för några år sedan var nog ovanstående en verklig reaktion hos mig. Men på senare år har jag engagerat mig i olika föreningar och kommit underfund med att det där med årsmöte inte är så tokigt när det kommer till kritan. Det är vid årsmöten som mycket bestäms och om en då vill vara med och tycka till är årsmötet ett väldigt bra forum att göra just det. Tycka till alltså.

I Vårdförbundet är årsmötet den lokala avdelningens högst beslutande organ och det är besluten på årsmötet som verksamheten måste förhålla sig till under det kommande året. I år har vi dessutom flera spännande val att genomföra. Valberedningen behöver fyllas på med fler kloka personer. Även styrelsen behöver fyllas på då vi har vakanser att fylla. Därtill har vår ordförande Sahra Strandberg valt att gå vidare i sina gärningar och skaffat annat arbete vilket innebär att vi kommer att behöva välja en ny ordförande. Om vår sittande vice ordförande skulle bli vald till ny ordförande kommer det även innebära att också den platsen behöver fyllas.

Men allt är inte uppstyrt med föredragningslista, ordförandeklubba och paragrafer hit eller dit.

Det brukar dessutom vara ganska roliga tillställningar. Förra året avslutade vi årsmötet med middag på Örebro slott och en guidad teatertur i historiens anda runt slottets vinklar och vrår. Från fängelsehålorna till sovsalarna. I år kommer underhållningen bestå av Eva Ahremalm som bjuder på föreställning ”Med sikte på fred”. Jag är övertygad om att årets årsmötesavslutning blir minst lika bra som förra årets.

”Med humor som vapen, kunskap som sprängstoff och musik som öppnar hjärtan, tar vi upp jakten på krigandet, spanar på den svenska dubbelmoralen och visar att människan – trots alla dumheter vi gjort under den senaste bråkdelen av vår histora – till sin natur är empatisk, samarbetsvillig… och fredlig.”

Så, det där med årsmöte kanske är så tokigt ändå.

Välkommen!

Läs mer om årsmötet och anmäl dig här

Här kan du nominera till valberedningen

Här kan du nominera till ordförande och vice ordförande

 

Marcus Folkö Müntzing

Styrelseledamot Vårdförbundet avd Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!