Lucka nr 20: Och på den 354:e dagen..

Stearinljus

Och på den 354:e dagen sade hon:
-Varde Ljus!

Och det blev ljus. 4 st för att vara exakt. I en hemmapysslad adventsljusstake med mossa och granbarr tänds nu det fjärde ljuset i advent. Snart är det jul! Man skulle kunna säga att den 354:e dagen är dan före dan före dan före dan före dopparedagen. Hängde ni med? Om fyra dagar smäller det och TOMTEN kommer! Och om 11 dagar är det ett helt nytt år.

 

Den här dagen, den 20 advent, NEJ, jag menar 20 december, har många spännande saker hänt genom tiderna. Till exempel (hämtat från Wikipedia):

1483 – Den första boken i Sverige trycks av magister Johann Snell. Den heter Dyalogus creaturarum moralizatus (på svenska Skapelsens sedelärande samtal). Tänk så många böcker som printats sedan dess, och vilken tur att vi slipper läsa på latin nu för tiden. Kolla gärna in Mariannes boktips i bloggen.

stenmark1924 – En viss Adolf släpptes ut ur fängelse på denna dag, vilket i efterhand visade sig vara oklokt. Han kunde gott ha suttit kvar. Vem vet hur det hade blivit i världshistorien då? Men det ska vi inte prata mer om nu när det snart är jul.

1983 – Ingemar Stenmark vinner den alpina världscuptävlingen i slalom i Madonna di Campiglio, Italien. Kommer ni ihåg att man till och med fick kolla på tv i skolan då? Ingen skulle missa Stenmark!

1999 – Högsta domstolen i Vermont utfärdar en dom som innebär att homosexuella par har samma rättigheter som heterosexuella gifta par. Tack och lov! Undrar hur många år som ska gå innan alla andra följer efter?

 

Idag, 20 december 2015, händer det bästa av allt. Ingenting. Jag ska tända min adventsljusstake, krypa upp i soffan med en god bok, kanske dricka en kopp glögg och bara njuta.

 

Och på den 354:e dagen sade hon också:
– Måtte julefriden vara med er alla!

Och det blev julefrid.

 

FullSizeRenderjul

 

God Jul önskar Pernilla Bjering Dahlén

Styrelseledamot

 

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!