Lucka nr 9: Tusen goda ideér som inte blir något, prick ingenting.

Då var det min bloggdag idag.. vad ska jag skriva om. Jag har haft tusen goda idéer. Till och med på nätterna kan jag vakna av denna strida ström av goda idéer som flödar genom huvudet. Men när jag sitter här och ska skriva – ingenting. Fullständigt tomt.

När jag lyssnade på radio i morse var jag övertygad om att jag måste skriva om Donald Trump. Om du inte vet vem det är så fortsätt vara lyckligt ovetandes, sluta läsa här. Du som vet vem det är, hade han varit någon av våra yrkesgrupper, verksam i Sverige och medlem i Vårdförbundet hade han blivit utesluten. Det är inget vi gör lättvindigt, jag har inte varit med om att vi på 10 år har uteslutit någon, men Donald skulle helt enkelt inte få vara med. Han står inte upp för alla människors lika värde, det är ställt utom all tvivel. Otäckt.

Men, jag vet inte, det kan jag inte skriva om, hur ska jag relatera det till Vårdförbundet och Jul?

Sen tänkte jag att jag skulle skriva något om genus, jag skriver ju alltid om Genus, ni vet det där med det socialt konstruerade könet och vilka konsekvenser det får för samhället. Jämställd livslön, könsmaktsordning och allt det där. Men jag vet inte, det känns inte ärligt när det är jag som så många andra kvinnor som ser till att det blir jul hemma hos oss.

Så det ska jag inte heller skriva om.

Jag skulle kunna skriva om varför vi har sånt fokus på alla problem som finns i verksamheterna och i relation till vår motpart. Varför vi inte kan fokusera på vad vi vill? En arbetsgivare i länet annonserade och bad de sökande att formulera egna krav på villkor. De fick nästan inga svar alls. Vi vet vad vi är missnöjda med, men vet vi inte vad vi vill!?

Det kan bli både provocerande och invecklat om jag skriver om det så jag låter det vara för nu.

Vad finns det mer då, en vit jul eller inte, hälsosamma arbetstider, personcentrerad vård, parkeringssituationen på USÖ, kränkthet i synnerhet och allmänhet, mycket eller lite julklappar, välgörenhet, asylfrågan, vårdcenteralernas tillgänglighet, nattarbete, recept på julgodis.

Nej, jag kommer inte på nåt, tomt, nada, noll. Jag återkommer den 19/12, förhoppningsvis med ett innehåll!

 

145471-150-200julSahra Strandberg, avdelningsordförande med för nuvarande tomt huvud (fast med tomteluva)

Följ avdelning Örebro i sociala medier!