Vad vill du ha för villkor på ditt jobb? Vi vill kunna arbeta tryggt, säkert och utan onödiga risker, eller hur?

Tänk om du tvingades arbeta under förhållanden utan en reglerad arbetstid, på en arbetsplats där man använder förbjudna kemikalier som orsakar sjukdom och död hos både människa och natur.  Visst vill vi förändra det?

Men hur ska jag kunna hitta i denna djungel av matvaror, kläder och prylar, hur vet jag vad som är framställt under schyssta villkor? Att handla Fairtrade är att ta ställning mot fattigdom och orättvisa; det är att ta ställning för ett hållbart arbetsliv och en frisk natur.

Idag är det Fairtrade Challenge. Vi fikar Fairtrade! Varför gör vi inte det varje dag? Hur kan vi annars förvänta oss att någon ska bry sig om dina krav på en god och säker arbetsmiljö?

Dags att handla solidariskt! Genom att visa ditt stöd för vad du anser vara rimliga villkor att arbeta under, så kan du bidra till en rättvisare fördelning i vår snedvridna värld. Även om det handlar om en annan nivå, så är det väl det vi vill åstadkomma här på hemmaplan också?

Fairtrade-logo

 

 

 

 

 

 

Åsa Mörner, som fikar Fairtrademärkt mörk choklad idag

Följ avdelning Örebro i sociala medier!