Nyhetsflödet är oändligt med rubriker om sjuksköterskekris, barnmorskeuppror och massuppsägningar.  I debatter, i tidningsartiklar, Rapport & Nyhetsmorgon och i en strid ström i sociala medier syns och hörs sjuksköterskor och barnmorskor; våra medborgare borde vid det här laget vara väl medvetna om att det är en kris i sjukvården, att det är akut brist på kompetens och att man riskerar patientsäkerheten dagligen.

Mitt i allt negativt så finns också hyllningar till alla oumbärliga sjuksköterskor som springer benen av sig för att hinna ta hand om dig och mig, våra nära och kära. En legitimerad barnmorska är med när ett nytt liv föds, när det är en av livets bästa stunder men också som ett oumbärligt stöd när livet är som allra svårast och mest plågsamt. Dagens ros till någon av dessa yrkeskategorier är oftast ett helt fång av maffiga, färgstarka rosor. Och det med all rätt.

 

Men vad hände med våra andra, helt oumbärliga legitimerade kollegor? Om det är överfullt på avdelningen så är det troligtvis också rätt svettigt på lab och på röntgen, eller? Som patient är det kanske inte lika självklart att tänka på den som utför undersökningen eller den som analyserar dina prover som det är att ge cred till den som finns vid sida, precis vid din patientsäng. Men det är fler som finns vid din och min sida, men ibland inte precis bredvid.

 

Det här inlägget riktar sig till alla fantastiska, professionella, oersättliga legitimerade biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.  Utan er stannar vården! Idag går ett stort lass med blommor i alla kulörer, former och storlekar till er!

Blogg

 

 

 

 

 

 

 

Åsa Mörner


Kommentarer

  1. ååh, tack för att du tänker på oss! Är leg. Röntgensjuksköterska neuroradiologen på Karolinska och vi jobbar så svetten lackar för att kompensera för stängningar på andra röntgenavdelningar. Patienter åker sjuktransport mellan sjukhusen för att få sin MR gjord. Vi ser till att våra korta möten blir så bra de bara kan, att bilderna blir så bra de kan bli, så rätt diagnos kan ställas och rätt behandling påbörjas. Alla i vårdkedjan är oumbärliga för patienten! ❤️

    1. Klart jag tänker på er!! Ni är ju precis lika viktiga som alla professioner i vården och dessutom är vi alla kollegor! 🙂
      Jag hoppas du får tillfälle för återhämtning under sommaren! Trevlig sommar!

  2. Tack Åsa, dina ord värmde! Tack själv för din fina insats i vården.

    1. Det är meningen att det ska värma 🙂 tack själv Carin och trevlig sommar!

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!