Kärlek är det bästa ting som tänkas kan all jorden kring

Skrivet av Gästbloggare

17 juni 2015

Örebrobloggen

hands-699486_1280”Sverige är ett kärleksfullt land…”

Ja, så sa Prins Carl Philip när han äktat sin Prinsessa av folket. Jag kan bara hålla med.

Under våren har jag/vi fått otaliga exempel på detta. Vi har sett det genom det engagemang som visats när det händer katastrofer utomlands som jordbävningen i Nepal, båtflyktingstragedierna i Medlehavet och för att inte tala om den empati och kärlek vi visar när vi öppnar vårt land för dem som behöver komma bort från krigets fasor.

Vi har sett den här hemma genom det engagemang, den kärlek och sorg som visats när Lisa i veckan försvann och nu hittats död.

Personligen har jag mött den inte bara inom familjen och mina arbetskamrater utan också genom före detta sjukvårdspersonal som vittnat om att de under flera år funderat kring en nära anhörig som de vårdat och den glädje de visar när personen idag är frisk. Ett helt underbart möte som visar att vi som sjukvårdspersonal inte bara vårdar och gör det som måste göras utan också funderar kring och känner empati och kärlek för den som vårdas.

Att vi gömmer dem i våra hjärtan för lång tid framåt.

 Det är kärlek, kärlek till våra medmänniskor och den hurrar vi för!

Ett fyrfaldigt leve för kärleken!

Den leve, hurra, hurra, hurra, hurra!

hearts-37208_1280

Birgitta Westberg

Kärleksfull chefscoach och styrelseledamot Vårdförbundet avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!