Gästblogg av Sofia, biomedicinsk analytikerstudent: En av våra fantastiska studentrepresentanter!

Hej!

Jag heter Sofia Skröder och är 19 år och kommer från skärgårdskommunen Hammarö i Värmland. Hösten 2014 packade bloggjag flyttlasset och påbörjade då studentlivet vid Örebro Universitet för att utbilda mig till biomedicinsk analytiker med inriktning klinisk fysiologi.

Då jag är en ganska egensinnig och envis person så kan jag bli irriterad på saker som jag inte tycker står helt rätt till eller som skulle kunna tyckas var en bra idé men som inte ännu görs något åt. Det var då Vårdförbundet redan första veckan kom in i mitt universitetsliv som ett ljus i det outforskade mörkret och visade att mina idéer och visioner faktiskt skulle kunna få vara med och påverka min och mina medstudenters omgivning genom att vara studentrepresentant!
Jag blev snabbt medlem i Vårdförbundet och även i min instutions program- och studeranderåd då jag såg möjligheter till utlopp för alla infall jag skulle kunna kommas på.

Då bristen på biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor, är stor idag och förutspås bli ännu större framöver är det kritiskt att fylla på arbetsplatserna, inte bara med personal, utan även med kompetent personal. Jag tror nyckeln för att höja kompetensnivåerna går hand i hand med nöje. Att förena nytta med nöje som man brukar säga. Genom tillgång till lärorika, men även intressanta och roliga, föreläsningar och andra undervisningsformer så kommer viljan att lära öka och därmed säkra kompetensutvecklingen hos nyexaminerade studenter.

Jag tror starkt på att förbättra studietiden. Ju bättre förutsättningar för studenterna desto nöjdare och klokare studenter. Ju nöjdare studenter desto bättre rykte får utbildningarna. Ju bättre rykte desto fler söker sig mot just dessa livsviktiga yrken.

Så jag har bestämt mig för att vara delaktig och verksam som studentrepresentant för att (främst) jobba för en bättre och mer givande studietid med hjälp av mina fantastiska handledare på Vårdförbundet i Örebro!

 

 

Sofia Skröder

Studentrepresentant Vårdförbundet avdelning Örebro

Student, Biomedicinska analytikerprogrammet inriktning klinisk fysiologi, Örebro Universitet

Följ avdelning Örebro i sociala medier!