Nyårslöften eller verkliga löften -Gästblogg av Marianne Hiller

Skrivet av Gästbloggare

7 januari 2015

Örebrobloggen

En vecka in på det nya året har gått och för många av oss har nog redan de där nyårslöftena, som gavs i midvinternatten, börjat blekna och, ja, på nåt sätt, tappat fräschör och relevans.

Gå ner i vikt, börja träna, sluta röka, sluta äta godis, ja du känner igen det mesta, eller hur?

Dags för lite nya fräscha grepp, kanske!?

Året som gått, 2014, har varit minst sagt turbulent i vårt land.

Hur ska landet kunna regeras på ett stabilt, betryggande men också utvecklande och dynamiskt vis?

Ett förändrat demokratiskt scenario som vi inte tidigare haft i vårt land utmanar politiker och medborgare. Både i ett nationellt och globalt perspektiv krävs nytänk och mod.

I Vårdförbundet är vi partipolitiskt obundna, men vi är för den sakens skull inte politiskt ointresserade eller oengagerade. Tvärtom!

Vi i Vårdförbundet har idéer och förslag på hur vården kan förändras och förbättras till gagn för alla, både för dem som behöver vård och för oss som är verksamma i vården.

I Vårdförbundet samlas fyra legitimerade professioner och just genom att vara många kan vi tillsammans påverka, förändra och förbättra yrke och villkor.

För några år sedan antog vår kongress tretton kvalitetskriterier. Läs mer om dem här https://www.vardforbundet.se/Om-Vardforbundet/Organisation/Kvalitetskriterier/

De kriterierna är ett löfte till dig som medlem. Ett långsiktigt löfte, tänkt att vara hållbart mer än några korta dagar kring nyår.

Det är löften om möjligheter och förutsättningar för dig som medlem. Både vad du kan förvänta dig från Vårdförbundet men de visar också på möjligheter så att du kan påverka och vara med och förändra i din vardag och i ditt förbund.

Ett löfte som ger utrymme för medlemsengagemang och kreativitet i den idéburna organisation som Vårdförbundet är.

Förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet kommer att ge järnet 2015 och framåt för att du ska vara nöjd med ditt medlemskap.  Häng på du också!

Tillsammans kan vi förändra!

 

Marianne Hiller-Nyår Marianne Hiller Ledamot förbundsstyrelsen Vårdförbundet, specialistsjuksköterska inom operationssjukvård, fil.mag., diplomerad coach

Följ avdelning Örebro i sociala medier!