Lucka nummer 2 - En riktigt God Jul till alla undersköterskor och sjuksköterskor i kommunen!

Idag vill jag uppmärksamma alla duktiga sjuksköterskor och undersköterskor som jobbar inom kommunen, tack för att ni finns och tar hand om allas våra gamla och sjuka.

Idag har jag ”skämsmössan” på, jag som specialistutbildad sjuksköterska missade helt att min gamla fina mamma fått en allvarlig infektion i ett bensår. Jag fokuserade helt på att hon mådde dåligt på grund av att hon fått ett influensavaccin för några dagar sedan. Jag var hos henne, gav henne näring och medicin, bäddade rent i sängen och hjälpte henne med toalettbestyr. Jag stoppade om henne så att fick sova gott. Sömn är ju som ni vet den bästa medicinen. Jag lovade att komma tillbaka inom ett par timmar.

Innan jag ens var på väg tillbaka så fick jag ett samtal om att hon var på väg till akutmottagningen med ambulans. Då hade en undersköterska varit hos henne och lagt om hennes ben. Hon tyckte det var något som inte stämde så hon kallade på sjuksköterska som direkt kunde konstatera att mamma behövde mer avancerad behandling. Så hon kallade på ambulans och skickade henne till USÖ. När jag kom dit efter en halvtimme så var antibiotika dropp uppkopplat och en plats i ordning på AVA.

 

Jag stod där med skämsmössan på, fylld av tacksamhet över att ni professionella undersköterskor och  sjuksköterskor inom kommunen såg det jag inte såg och gjorde det jag borde gjort.

 

Tack från mig och mina systrar.
Birgitta Jul         Birgitta Westberg

Följ avdelning Örebro i sociala medier!