Lucka 24- Den sköra välfärden tar aldrig julledigt.

2013 lider mot sitt slut. Helgerna kring jul och nyår är till för att njutas men också för att ge tid för eftertanke. Julborden dignar av delikatesser av alla de slag, under den vackert klädda granen syns lackade paket och runt om i huset flödar julefrid med gnistrande ljus och doft av hyacinter. blogg

Jag känner en stor tacksamhet över att kunna fira jul med mina nära och kära, att kunna mätta magen med läckerheter och jag njuter av att se glädjen i ögonen när min systers fina döttrar öppnar sina paket, efter att ha halvt förfärats av den skäggige tomtens besök.

Det är få förunnat att kunna ta del av den välfärd som vi kan avnjuta i vårt vackra land Sverige. Men vår välfärd ska inte tas för given! Den kräver vård och omsorg, underhåll och putsning, trimning och uppdatering. Välfärden är skör och bräcklig, den ställer stora krav. Om vi inte värnar om den kommer den att vissna och dö.

2013 har innehållit många uppror som dundrat högt med alla varningsklockor, gong-gongar och stora trummor som finns, upprop som handlat om att man ser hur välfärden flagnar, tynar och är på väg att försvinna.

Det har varit medlemmar ur Vårdförbundet, men det har också varit patienter, lärare och förskollärare som vittnat om hur välfärden så sakteliga segnar ihop.

Ekot har flödat i media; i TV, tidningar och på nätet. 2014 kanske kommer att visa vad resultatet blir?

Det här är lucka nummer 24. Vi har i Vårdförbundet avdelning Örebro bjudit på en bloggkalender som innehållit allt från recept, arbetsmiljö, julklappstips, politikerblogg, hyllningar och klagosång. Vi hoppas att ni har tagit del av våra funderingar och tips och att ni fortsätter följa vår blogg under 2014!

Nu tar vi ledigt några dagar men tänker på er starka stolta sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och barnmorskor som arbetar för att vår skull under helgerna framöver.

En riktigt God Jul tillönskas Er alla, lediga eller inte, och ett Gott Nytt År!!!!
Bloggkalender
Åsa Holm, Vårdförbundet avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!