Lucka 11- Kvalitetresan som fick guldkant

kga_lasarettFör lite drygt ett år sedan fick vi på Karlskoga lasarett reda på att Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2012 gått till oss. Det är många års envist jobb som ligger bakom detta. För mig är den stora drivkraften som lade grunden till detta, eldsjälen sjuksköterskan Marianne Eld. Redan i slutet av 80 – talet drog hon igång med något som verkligen lade grunden till en hälsosam vårdmiljö och patientsäker vård, att arbeta systematiskt med skonsam förflyttningskunskap.   Detta har gjort att antal patienter som får anlagda trycksår är mycket få och att belastningsskador hos personalen är i stort sett obefintlig 

Det här har det sparat lidande för såväl patient som medarbetare, och minskat kostnader för lasarettet.

Detta är bara ett område som ligger till grund för denna utmärkelse men som jag är så stolt över att ha fått vara en del av. Jag tror att många med mig inte på något vis har förstått vad detta egentligen har lett fram till och vad stort det är.

En stor eloge till Ing-Marie Larsson, Karlskoga lasaretts egen ”Zlatan”, som sedan hon kom till Karlskoga lasarett för 14 år sedan lotsat oss medarbetare genom detta med tydlig och varsam hand.  

 

/ Kerstin  Öhrn, förtroendevald

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!