Hur gör du för att överleva höstdimman?

SAMSUNG

 

Måndag. Gråväder. Snart november. Zzzzzzz….

Vissa dagar känns det tungt, som om det skulle behövas en lyftkran för att få ur mig ur den varma, härliga sängen. Särskilt den här årstiden. Faktum är att sömnbehovet ökar när höstrugget lägger sitt grådassiga lock över oss. Höstlöven virvlar och snart finns det inget av det färglada, fantastiska landskapet kvar. På ett tag.

 Våra kroppsfunktioner behöver också dagsljus för att kunna fungera normalt. Hormonnivåerna i kroppen påverkas av ljus och mörker, vi behöver en jämn balans för att fungera normalt.

 Det hjälper inte att mysa in sig med smålampor, te, värmeljus och varma bad. Vi behöver dagsljus(det lilla som finns under den mörkaste perioden..). Motion, bra kosthållning och att verkligen se till att suga till sig det lilla dagsljuset som går (kliv ut på lunchen, även om det bara blir i 10 minuter!).

 Vi har en skyldighet mot oss själva att orka med arbete och vardag. Vi måste försöka att upprätthålla balansen.

 Hur gör du för att hantera livet när november lägger sig som en blöt, mörk, tung filt över dig?

Åsa Holm, styrelseledamot avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!