Vårdförbundet arbetar för att åstadkomma en hälsosam vårdmiljö. Det gynnar både patienter, personal och arbetsgivare att arbetsplatsen strävar efter hälsa.

Vad är en hälsosam vårdmiljö? Vad är hälsa?

Överbelagt avdelning, stress, skippad lunch eller en snabb skiva av sockerkakan som kollegan bakat, övertid, för att sedan krascha i soffan när du kommer hem? Känner du igen dig?

Det är nu du ska ta ansvar för DIN hälsa. Genom rätt mängd motion och avslappning, goda kostvanor och måttliga mängder alkohol samt ett nikotinfritt liv banar du för att hålla ett helt arbetsliv och bibehålla din hälsa.

Hur åstadkommer man då rätt mängd motion och rätt intag av protein, fett, grönsaker…?

Som det ser ut nu så pekar forskningen åt ett håll, men i nästa stund åt ett annat; LCHF, 5:2 diet, löpträning, vegetarisk kost, yoga, mindfulness, medelhavskost…

Det är inte alltid så lätt att välja ”rätt väg” när det gäller din egna hälsa. Förmodligen har du några maniskt ”troende” vänner i din bekantskapskrets; några som skulle kunna gå genom eld för att just deras sätt att leva är det bästa, no matter what all forskning i värden säger. Kanske till och med hamnat i gräl med någon väninna om hennes, i din värld, kryptiska sätt att leva på.

Du måste välja det DU tror på.

När det gäller hälsosam arbetsmiljö finns det dock en klockren väg att välja. Genom att vara medlem i Vårdförbundet, bidrar du med att vi tillsammans jobbar för att vi ska få en god arbetsmiljö på ditt och mitt arbete.

Vad tycker du är en hälsosam vårdmiljö?

Det här är ett klipp om Vårdförbundets vision om hälsa och helhet. Kolla in!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CJtCrq6Gyvk#at=34

/Åsa Holm, styrelseledamot Vårdförbundet avd. Örebro

 

 

 

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!