To live longer, happier and healthier lives

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

19 november 2012

Örebrobloggen

Idag är det 19:e november och Internationella mansdagen.

Dagen uppmärksammas samma datum varje år, över hela världen, något som passerat mig helt obemärkt förbi. Så nu får det bli en ändring på det och idag säger jag GRATTIS till alla män, för idag är det ER dag.

I år är temat för dagen ”Helping men and boys live longer, happier, healthier lives”.

Dagen är annars till för att bl.a sätta fokus på pojkar och mäns hälsa, på jämställdhet, relationer, familj och att upptäcka andra manliga förebilder än filmstjärnor och idrottsmän. Tanken är nämligen att också lyfta fram arbetarklassens män som bra förebilder.

Så idag blir det ingen hyllning av var sig Zlatan eller Twiligts, Robert Pattinson. Hade istället en briljant idé att interjuva min kollega Erik, men den falnade då han vänligt och skämtsamt avböjde. Efter att snabbt avfärdat tanken på att låta mannen hemma agera interjuvoffer, så bestämde jag mig istället för att uppmärksamma alla Vårdförbundets manliga medlemmar. Känns ganska bra just denna dag! Ni är värda det – allesammans!!

Just idag är 9% av Vårdförbundets medlemmar män. Vårdförbundet avdelning Örebro har 421 manliga medlemmar, som tillsammans utgör 10 % av den totala Örebrogruppen. Männen kämpar för samma frågor som alla oss kvinnliga medlemmar. De är nämligen också lönediskriminerade (eftersom de finns i kvinnodominerade yrken) , trixar med livspussel och kämpar för att våra professioner ska ses som självklara i alla sammanhang.

Jag är nöjd att ha både kvinnor och män som kollegor och arbetskamrater, det gör arbetslivet rikare och -roligare. Till alla män – passa på att påminna de som finns runtomkring er att det faktiskt är er dag idag!!!

Trevlig internationell mansdag på er alla!

Ann-Sofie Gustavsson
Styrelseledamot avdelning Örebro

 

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!