Individuella och differentierade löner i Örebro kommun

Skrivet av Gästbloggare

17 augusti 2012

Örebrobloggen

Jag blir imponerad av Örebro kommun. Karolina Samuelsson personaldirektör på Örebro kommun skrev en insändare i NA den 9:e augusti. Där beskrivs Örebro kommuns modell för löneutvecklingen i kommunen. Och som sagt, jag blir imponerad. I kommunen utgår alla från en gemensam modell som innehåller utvecklingssamtal och lönesamtal sedan sätts lönen utifrån kompetens och resultat riktat mot verksamhetens mål, dvs. lönen blir individuell och differentierad. Att prioritera lön ses som en del i att vara en attraktiv arbetsgivare och det vill Örebro kommun vara. Lön, kompetens och attraktiv arbetsplats kopplas samman.

Jag tänker att det är ju precis så här det borde vara. Kompetens kostar men i gengäld ger det tillbaka till verksamheten. Ett vinnande läge för alla parter egentligen.

Jag ser verkligen fram emot att följa den här utvecklingen och faktiskt se vad som händer med de kommunanställdas löner, kompetens och attraktiva arbetsplatser dvs. nöjda medarbetare med god kompetens som i sin tur ger en god vård. Enligt min tolkning av det Karolina Samuelsson skriver tycker jag det ser riktigt bra ut, och jag kan bara se att det här får en markant betydelse för våra medlemmars löneutveckling. Det blir spännande att se vad som också sker på genomförande nivå. Förändring tar tid men det kanske är så att vi är i den tiden nu.

”I kampen mellan klippan och forsen vinner alltid forsen – inte genom styrka men genom uthållighet.” (H Jackson Brown)

/ Kristin styrelseledamot i avdelning Örebro

 

 

 

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!