Glad midsommar!
Till alla er som planerar midsommarmaten i sista minuten. Håll till godo – här kommer förslag till helgens midsommarbuffé 🙂
Görans nubbesallad
Ingredienser
1,5 dl gräddfil
1,5 dl majonäs
4 msk kaviar
0,5 st finhackad purjolök
1 liten rödlök
1-2 matjesillfileer
5 st kalla kokta potatisar
0,5 dl dill.
Till garnering:
2 kokta ägg
persilja efter smak
Gör så här:
Skär potatisen i små tärningar (storlek som en liten sockerbit). Finhacka rödlök, purjolök och dill. Skär sillen i små bitar. Blanda alla ingredienserna och låt stå i kylen minst ett par timmar.
Innan servering : garnera med persilja och ägg
Midsommarmarängtårta
Ingredienser:
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta tinade hallon – ELLER 5 dl färska hallon.
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2 dl hallon
Gör såhär:
1. Börja med mjölkchokladtryffeln. Hacka chokladen i små bitar och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 del av grädden, häll den uppkokta grädden över chokladen. Låt stå i ca 5 minuter.
2. Mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden. Blanda i hallon i grädden. Rör försiktigt.
4. Bred ut chokladtryffeln över en marängbotten. Fördela 3/4 av hallongrädden över tryffeln. Lägg på den andra marängbotten och bred ut resten av hallongrädden på marängtårtan.
5. Garnera tårtan med jordgubbar och hallon.
Till sist vill vi i avdelning Örebro passa på att önska alla en riktigt BRA midsommarhelg 🙂
// Ann-Sofie Gustavsson
Som i år inte har beredskap midsommarnatten:)