Fredagsmys eller fredagsstress!

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

25 maj 2012

Örebrobloggen

Hörni det är vackert väder och snart fredagskväll! Kan livet bli bättre? För mig är det som vanligt massor av pusslande som ska hinnas med under helgen, och frågan är om det ska bli mysigt – eller stressigt?

I veckan har rapporter och artiklar om arbetsrelaterad sjukdom, ohälsa och stress avlöst varandra. Att det är ohälsosamt och slitsamt att arbeta ett dygn i sträck, kommer inte som någon överraskning. I allfall inte för mig som testat. Kan personligen inte rekommendera det.  Annars är det sambandet mellan dålig arbetsmiljö och hjärtsjukdom som diskuterats flitigast. Det är, om någon missat det, otroligt viktigt med återhämtning mellan arbetspassen . Det finns inga genvägar – så tänk till när du önskar och planerar ditt schema …. och ta rast!

Läs gärna: Ny forskningsrapport breddar kunskapen om arbetsrelaterade sjukdommar, hälsosamma arbetstider – hälsosamt arbetsliv och arbetstid – timmar eller innehåll?

Personligen återupplever jag som vanligt att maj månad är = stress de lux.  Beskrivs klockrent här ”i maj blommar familjestressen”. Det känns igen! Bara denna vecka har jag tagit emot tre avslutningsinbjudningar, där jag som förälder förväntas delta. Till det kommer egna avslutninsgfester – maj ÄR intensiv! Kanske dags att tänka nytt och sprida ut ….. det går att ha roligt året om.

Hur blir det då med min helg?

Skippar alla måsten och tar det lugnt. Det är trots allt fredag och otroligt vackert väder 🙂

// Ansi  

Följ avdelning Örebro i sociala medier!