Lönefloskler, Hur låter ditt lönesamtal?

Skrivet av Gästbloggare

16 mars 2012

Örebrobloggen

Tackar allra ödmjukas Ulrika Blumfelds, som för några veckor sedan prydde framsidan av Vårdfokus, för den här texten. Läs och dra nytta av den!

Floskler du kan få höra på ditt lönesamtal, och eventuella svar du kan ge!

”Du är jätteduktig, men jag har inte mer pengar”. – Kul att höra att mitt arbete uppskattas, dock skulle jag uppskatta än mer om detta även syntes i lönekuvertet.

”Min egen lön höjs inte heller så mycket”. – Jag trodde att detta samtal skulle handla om min löneutveckling. På vilket sätt har din lön med detta samtal att göra?

”Du fick ju så mycket förra året”. – Tack för det, men nu förstår jag inte? på vilket vis har jag misskött mitt arbete detta år?

”Du har ju inte arbetat här så länge”. – Hur tänkte du då när du anställde mig? är jag inte en person som du vill satsa på? Det borde ligga i ditt intresse att satsa på nyanställda om du vill få verksamheten att fungera på lång sikt.

”Om man tittar på genomsnittslönen ligger du högt”. – Det intresserar inte mig så mycket då vi jag ska bli bedömd individuellt.

”Jag måste satsa på några få så du får stå tillbaka i år”. – Vad har dessa personer utfört som inte jag har gjort? Är du på något vis missnöjd med mitt arbete?

”På andra kliniker har man inte så mycket som vi har här”. – Det är inte jag så intresserad av. Jag är intresserad av min lön och min löneutveckling, men jag ska absolut ringa till Vårdförbundet och kolla löneläget.

”Jämfört med andra ligger du bra till”. – Jämfört med andra tjänar jag på tok för lite för min utbildning och kompetens, att andra sjuksköterskor har haft en dålig löneutveckling i många år tycker jag är ointressant i sammanhanget.

”Alla är ju så kompetenta och duktiga”. – Det är ju roligt att ha kompetenta kollegor, då borde våra löner rimligtvis vara mycket höga då vi har individuell lönesättning, kompetens ska ge bra betalt. Så som våra löner ser ut kan man ju tro att vi inte kan någonting.

”Jag har delat in er i två grupper och du tillhör de som får mest”. – Intressant vilka är med i denna grupp? Och hur resonerade du när du delade upp oss? Dock vill inte jag bli jämförd med andra och smicker biter inte på mig i ett lönesamtal. Jag vill bli individuellt bedömd.

”Vi måste höja dem som fått låga ingångslöner”. – Det känns märkligt att ert beslut om att ge mina kollegor låga löner ska påverka min löneutveckling. Hur tänkte ni då? Planerar ni inte? Och vad för arbete har dessa personer gjort som inte jag har?

”Nästa år kanske jag kan satsa på dig”. – På så lösa löften känner jag mig inte uppskattad, nästa år kanske jag inte arbetar här. Jag vill arbeta på en arbetsplats där det satsas på mig, och där uppskattningen av mitt hårda arbete syns i lönekuvertet.

”Jag är ju alldeles ny som chef och känner inte alla”. – På vilket sätt är detta mitt problem? Är det inte ditt ansvar att då ta reda på hur jag skött mitt arbete. Vilken märklig sak att säga?!

”Tycker du att jag ska ta från andra och ge till dig?” – Nej jag tycker att du ska sköta ditt jobb, och inte använda förlegade härskartekniker för att få mig att känna skuld. Ska detta samtal ske på denna nivå vill jag boka en ny tid och ha en facklig representant med mig på mötet.

/Ullis 24000k

Dra nytta av argumenten och skriv ut och varför inte lämna dem till chefen i förväg så han eller hon vet vilka argument som inte kommer funka.

Fick ett till av en kompis när jag länkade den här texten vidare på Facebook igår:

”Jag skulle gärna vilja ge dig mer men HR (personalavdelningen) säger nej”. – Vad har de med min lön att göra? Jag är anställd här av dig inte på HR-avdelningen och det är du som sätter och är ansvarig för min lön.

Har du fler exempel? Fyll i så fall på i kommentarsfältet här nedanför.

/Erik

Följ avdelning Örebro i sociala medier!