SYRROR! Medlemsvärde =)

Igår kväll samlades 175 medlemmar i Vårdförbundet Örebro för att se den fantastiska föreställningen Syrror på Länsteatern.

Det var en härlig kväll som bjöd på både skratt och eftertänksamhet. Erik Johansson Hjorth och Pernilla Bjering Dahlén från styrelsen inledde med en egen liten teater i form av en dialog om vad Vårdförbundet egentligen gör. Tack för att ni skrattade på rätt ställen =)


Erik och Pernilla intar scenen

Avslutningsvis hade vi en dialog mellan skådespelarna och publiken om pjäsen, vården och livet. Skådespelarna svarade på frågor och berättade om sina egna tankar kring rollerna och egna erfarenheter från vården.

   
Avslutningsdialog som leddes av OF Siv Wallberg och VOF Anne Johansson

Frågor från publiken var bland annat om kvällens publik reagerade annorlunda än tidigare åskådare och svaret på det var JA. Vi skrattade för tidigt och mer än andra, fick vi höra. Slutsatsen av det måste nog vara att igenkänningsfaktorn var hög i salongen…

En fråga från publiken var vad syftet med pjäsen är? – Teatern ägs av Landstinget och de har beställt en pjäs. Syftet är att många ska känna sig berörda, se en mikrobit av landstingets största arbetsplats och kunna känna igen sig i en trevlig föreställning. .

 

(En parentes är att publiken önskar alla att politikerna får en alldeles egen föreställning för att se hur verkligheten kan se ut, även om den kanske var lite ”over the top”  =)  Lärorikt skulle det ändå vara!)

Pjäsen visar på både ekonomiska maktspel, hierarkier, genusperspektiv, olika personligheter som vi alla känner igen från jobbet och hela komplexiteten i vården. Den är helt enkelt suverän!


Måltidsuppehåll, ca 20 minuter

Vi tackar Länsteatern och alla skådespelare för en fantastisk kväll som berörde oss alla!

Vi skickar även med en önskan om en större uppsättning som skulle kunna turnera runt om i landet. Ingen borde missa det här =)

TACK från oss alla!

Följ avdelning Örebro i sociala medier!