Patientsäker sommar?

Vad roligt jag tycker det är att vår blogg startat! Det här är mitt första inlägg och jag tror nog att det kommer bli många fler med tiden =)

Visst är det härligt när vårsolen värmer våra vintertrötta kroppar! Jag njuter fullkomligt, och drömmer mig bort till varmare dagar med sol, glass och fikapauser utomhus.

Men trots det härliga vädret och löften om ljusare dagar finns det ett stort orosmoln på min blåa himmel. Hur ska jag kunna garantera patientsäkerheten i sommar?

Sommarsituationen ser inte bra ut och det verkar som om både landsting och kommuner har större brist än vanligt på sommarvikarier i år. Det pratas om indragna semestrar och eventuella sommarbonusar.
Själv ser jag framför mig slutkörd personal, som inte kan ta ut rast eller ledigheter, och funderar på vilka konsekvenserna blir av det?

Vill man rekrytera personal hänger allt på att erbjuda bra villkor, men det vill man inte kännas vid. När ska samhället förstå att patientsäkerhet inte kommer gratis?

Rätt kunskap och kompetens på rätt plats i rätt tid, året runt – DET är patientsäkerhet!

/Pernilla Bjering Dahlén, styrelseledamot


Kommentarer

  1. Vi står inför liknande senario i sommar. Det verkar vara svårare än vanligt att få tag på rätt kompetens under sommarmånaderna. Här kommer mycket mest troligt att lösas genom hyrpersonal men det är ännu osäkert om det ens FINNS hyrpersonal tillgänglig.

    Vi bevakar utvecklingen och ser vad som sker. Ännu är det inte tal om bonusar om man avstår sommarsemester och jag hoppas att vi inte landar där. Personalen behöver vila!

    KUL att ni också bloggar! Ska följa er med intresse!

  2. Jag kanske borde hyra ut mig själv till Gotland en vecka i sommar, om ni tecknar bra villkor åt mig först =)

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!