Gästbloggserie, avsnitt 1: Grüß Gott Salzburg!

Maud Brönnimann, Biomedicinsk analytikerstudent

“Hälsa Gud”, ja så säger man “Hej” till varandra i Österrike. Ett folk som börjar en konversation så pass knasigt, måste väl ha mycket att bjuda på. Vilken tur att jag ska åka dit i oktober! Så peppad jag är över att få besöka en historisk stad, där bland annat sina tiders rockstar Wolfgang Amadeus Mozart och vetenskapsmannen Christian Doppler kommer ifrån.
Men jag ska inte bara gå runt, lyssna på Trollflöjten och äta Wiener Schnitzel – utan jag har fått äran att representera Sveriges Biomedicinska analytiker-studenter på Studentforum 2017 som anordnas av EPBS (European Association of Professionals in Biomedical Science).

Låt mig berätta från början:
Som medlem i IBL (Institutet för biomedicinskt laboratorievetenskap och gratis medlemskap för studenter! Tjoho!) får man tidningen Laboratoriet några gånger om året. Där läste jag om olika konferenser som hålls i hela världen och blev genast nyfiken. På Vårdförbundets hemsida hittade jag en intervju med Manna, en student som tillsammans med Vårdförbundet och IBL fick åka till världskongressen i Japan. Jag kontaktade IBL och frågade vad jag måste göra för att få följa med till en konferens. Dagen på svarade Tanja W. att de kommer att annonsera ut det snart och då kan man söka, förutsatt att man är medlem i IBL och Vårdförbundet. När det väl var dags, skrev jag ungefär 6 sidor varför jag vill följa med… jag kortade ner det till 2–3 sidor för att säkerställa att Vårdförbundet och IBL skulle hinna läsa även de andras ansökningar.
Kort därefter fick jag beskedet att jag får följa med till Salzburg! Wohoo!

Självklart är det inte utan ett men. Inför Studentforumet måste jag göra en undersökning och sammanställa en presentation. Den ska handla om postanalys, alltså huruvida Biomedicinska analytiker i Sverige är involverade i processen efter att analysen är klart och hur mycket vår utbildning på KI förbereder oss inför detta.
Så just nu är det ganska många bollar jag måste hålla i luften: förberedelser inför konferensen, kontakten med Vårdförbundet och IBL, sommarjobbet, nollningen av de nya studenter och läsning på Tripadvisor om Salzburg 🙂 Men, det är absolut värt det!

Bis zum nächstn moi wir hean uns, pfiati!

/Maud Brönnimann, Biomedicinsk analytikerstudent