NML-kongressen i Trondheim var en mycket bra upplevelse; både avseende vetenskaplighet och  erfarenhetsutbyte, men också arrangemanget. Som biomedicinsk analytiker tenderar jag att alltid hålla ett öga på logistiken, kvaliteten och känslan för detaljer och vad jag kunde se, missades det inte på en enda punkt.

Under dagarna deltog 600 biomedicinska analytiker, majoriteten från Norge. Så gott som alla föreläsningar var på engelska och detta kändes så klart väldigt omotiverat för norrmännen då övriga delegater var så få. Men, alla de som föreläste på engelska gjorde ett utmärkt arbete. För de flesta är det inte lika enkelt att föreläsa på ett främmande språk som på sitt modersmål, men här gjorde alla sitt bästa och det gjorde de bra.

Jag har tidigare skrivit att det inte är så många arenor som vi biomedicinska analytiker ”äger”. NML-kongressen är verkligen en av dem och i Trondheim bevisades det att dessa kongresser håller mycket hög vetenskaplig nivå.

Om två år håller den isländska organisationen, Félag Lífeindafræðinga, nordisk kongress 5-8 juni i Reykjavik. Värt att lägga datumen på minnet!