Möta biomedicinska analytiker

Igår var Gunilla George, vice ordförande i avdelning Stockholm och jag till transfusionsmedicin på Karolinska/Huddinge. Där mötte vi några biomedicinska analytiker som i höstas i ett annat sammanhang sagt sig vara intresserade av att träffa mig och att få prata mer specifika biomedicinska analytikerfrågor. Eftersom villkorsfrågor inte är mitt direkta område, fick jag sällskap av Gunilla.

Vi kom att diskutera en hel del olika saker under de 1.5 timmarna som vi var där. Vi pratade om vem som får göra vad på labb, legitimationens betydelse, om att ta rast eller att ”bara” ha måltidsuppehåll, men också varför det är viktigt att vara organiserad och varför just i Vårdförbundet. För mig som alltid bara har arbetat dagtid/kontorstid på labb var just rastdiskussionen intressant, jag insåg att det är en annan sak att jobba helg. Ja, helger har jag visst jobbat, men detta var en annan typ av diskussion. Gunilla är mycket kunnig måste jag säga.

Den 7 mars kommer vice förbundsordförande Anna Andersson och jag att åka till Jönköping för att träffa biomedicinska analytiker där. Vi får se vilka frågor de kommer att ta upp.