D som i Diagnostikforum

Om det var det ihållande regnet som väckte mig före ringning vet jag inte, men ljudet fick mig att konstatera att paraplyet lämnade jag hemma igår, när solen sken från en blå himmel. Igår hann vi med en vända på Medicinsk Diagnostik på Ryhov; träffa medarrangörer, några snabba ord med en av ”mina” föreläsare som jag ska moderera dag 3, allmän avstämning. På Hälsohögskolan hade jag hoppats på att få kolla av aulan där dagens föreläsningar (inklusive vår om Henrietta Lacks) ska hållas, men där pågick undervisning för fullt. Jag får göra min inspektion nu på morgonen.

Vårdförbundets monterplats blir mitt i trapphuset. Jag hann se på en anslagstavla att på Hälsouniversitetet har man inte bara biomedicinska analytikerprogrammet, utan att även röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor utbildas här. Med andra ord får vi kanske många besök till vår monter. Välkomna ni som finns på plats!