Äntligen kan vi möta alla blivande barnmorskor!

Första sommaren som barnmorska på förlossningen och BB är avklarad. Det var en tuff, men givande sommar som bjöd på både utmaningar och påminnelser om varför jag har valt världens bästa jobb, Barnmorska. Jag fick äran att träffa många ny världsmedborgare och stödja födande och deras partners under det viktiga ögonblicket av livet.

Sommaren är alltid speciell inom vården, med semester, några extra pass och sommarkollegor som kan bli framtidens sjuksköterskor, barnmorskor eller läkare. Det finns alltid en härlig ‘vi löser det här’ attityd i luften och teamet arbetar extra nära varandra. Kollegor som man kanske inte så ofta ser i vanliga fall jobbar man dagligen med (speciellt de som under terminen undervisar på universitetet), och man skaffar en ny relation med de man arbeta med. Även om sommaren är tuff så beundrar jag mina kollegor som håller allt flytande, tillsammans.

Nu efter sommaren har jag fått äran att börja arbeta på Vårdförbundet med min hjärtefråga som är barnmorskestudenterna, vår framtid. Tillsammans med min barnmorskekollega Tina Söderlund, ska vi träffa blivande barnmorskor runt landet, dela ut information om Vårdförbundet samt dela våra egna erfarenheter av att vara barnmorska och varför du som barnmorska ska vara medlem i Vårdförbundet.

Pandemin har gjort många förändringar i arbetssätten och i möjligheten att träffas. Därför startar vi med några digitala möten, men vårt mål är att kunna möta studenterna ‘in real life’ så vi hoppas verkligen att det vänder med covid-19 och fortsätter gå åt rätt håll.

Först ut med fysisk träff blir Linköping. Där kommer vi bjuda barnmorskestudenterna på en lunchträff. Det ska bli så spännande att träffas och berätta mer om vad vi gör, och varför det är viktigt för oss barnmorskor att vi är med i Vårdförbundet.

Är du barnmorskestudent? Ta kontakt med Tina eller mig, så ordnar vi en träff i ert område också!

Hälsningar från Gemma

Gemma Safikhani och Tina Söderlund

gemma.safikhani@vardforbundet.se

tina.soderlund@vardforbundet.se

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!