Idag är vi extra stolta!

Sineva RibeiroIdag på Internationella kvinnodagen är vi extra stolta över att Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro, som enda fackliga företrädare, hamnar på 75:e plats på Expressens 100-lista över Sveriges främsta kvinnliga förebilder. Motiveringen stärker vår tätposition i kampen för högre löner för alla våra fyra yrkesgrupper i den kvinnodominerade vården.

Motiveringen lyder:

Det är inte brist på sjuksköterskor, men det är brist på sjuksköterskor som vill jobba i yrket. Sineva Ribeiro har vänt Vårdförbundets sviktande medlemsantal till rekordhöga 115 000, och sagt upp det centrala kollektivavtalet med SKL (Sveriges kommuner och landsting). Ribeiro tar strid för att den kompetens som sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor besitter ska få kosta. Vi håller med.