Vårdförbundet Avdelning Stockholms blogg är född!

Skrivet av Hanna Rönnell

1 september 2016

Stockholmsbloggen

hanna-rönnellB.L.O.G.G

Behov – vi såg ett stort behov av att bättre sprida vad Vårdförbundet är och vad vi gör. En möjlighet att kanske komma närmre dig i etern. Att ventilera saker som behöver ventileras.

Länk – detta i en form som också kan bli en länk till medlemmar och andra, en kommunikationskanal där ni kan kommentera, fundera och sprida vidare inlägg till det ni gillat, länka helt enkelt 😉

Orientering – vi hoppas också baka in en del orienterande fackfakta. Kunskap till exempel om rättigheter, skyldigheter och annat fackligt som kan vara matnyttigt för dig och som vi märker att många vet för lite om.

Gemenskap – vi tror också att genom att ge uttryck för tankar och funderingar som vi bär, bjuda på oss själva och vår jobbvardag, och bjuda på gästbloggare (kanske du är intresserad av att skriva?) kan vi skapa gemenskap och sammanhållning, sluta oss samman, för enade behöver vi stå i dessa tider när så mycket finns att göra något åt.

Grymt – ska det blir att möta er på denna nya plats, välkommen och på återseende!!

Här är vi som kommer blogga:

Hanna Rönnell

Legitimerad sjuksköterska anställd på strokeavdelningen 81 på Södersjukhuset. Ledamot i avdelningsstyrelsen. Huvudskyddsombud och samverkansrepresentant på Södersjukhuset. Förtroendevald i olika former sedan 2009 och brinner främst för arbetsmiljöfrågorna. Lägger för närvarande all min arbetstid på mina fackliga uppdrag. Kommer blogga om saker jag noterar i mitt uppdrag som förtroendevald och försöka synliggöra en del av vad en sån som jag gör.

Therese Lundén

Sjuksköterska sedan 2013 som gått från landstinget till bemanningsföretag i väntan på bättre villkor. Tidigare förtroendevald, nu admin för gruppen “Sjuksköterskan” på Facebook, vars syfte är att samla Sveriges sjuksköterskor för samtal, kunskapsutbyte och ventilering. Jag kommer att blogga om min syn på aktuella händelser, samhället i allmänhet och vården i synnerhet. Mitt mål är att höja yrkets status och förbättra våra arbetsvillkor, så att vården blir något att vara stolt över.

Louise Bonnevier

Barnmorska sedan 2011. Anställd på BB Sös, BB- hotellet. Har tagit en paus därifrån och fokuserar heltid på mitt uppdrag som förtroendevald. Sitter för tillfället som samverkansrepresentant på kvinnokliniken. Även suppleant på samverkan centralt på Södersjukhuset. Jag kommer skriva om det fackliga uppdraget  och mina tankar kring det. Brinner för rättvisa och arbetsmiljö.

Jonas Carlsson

Legitimerad sjuksköterska sedan 2013, nu på akutmottagningen vid Karolinska Huddinge. Rastlös ledamot i avdelningsstyrelsen med en stor portion aktivism i blodet. Jag kommer att dela med mig av mina reflektioner, högt och lågt. Från tankar kring det dagliga kliniska arbetet till nationell (och kanske internationell) vårdpolitik och allt där i mellan.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!