Sommar och semestertider närmar sig med stormsteg.

Vårdförbundets övertids och mertidsblockad har i skrivande stund pågått i 46 dagar. Vi har nu även gått ut i strejk i fem av Sveriges regioner och i morgon, tisdag 11 juni utökas strejken med ytterligare en region. Det är 16 år sedan vi senast var ute i strejk och det är första gången vi strejkar för kortare arbetstid. Nu är vi alla med och skriver historia!

Jag har full förståelse för att det kan kännas frustrerande att gå in i sommarschemat med en stor ovisshet över hur man förväntas arbeta. Jag upprepar det jag skrev i mitt förra medlemsbrev/blogg, nämligen vikten av att rikta vår frustration, ilska och irritation åt rätt håll. Rikta den

mot våra politiker och arbetsgivaren, SKR och Sobona. Om de går oss till mötes i förhandlingsrummet så är Vårdförbundets blockad och strejk över!

Det är inte några orimliga krav vi har i denna avtalsrörelse. Vi strider för möjligheten till en god löneutveckling och en arbetstidsförkortning på ca 15 minuter per dag!

Detta är åtgärder som Vårdförbundet tror kan rädda vården.

Frågan är vad SKR och Sobona har för alternativ? Vad är deras förslag? Vad erbjuder de som gör att vi vill arbeta kvar i våra yrken och att de unga vill bli våra kollegor?

Nu gäller det att hålla i och hålla ut! Stötta varandra! Det är nu vi står upp för och markerar att bättre arbetsvillkor är ett måste för att Sverige ska kunna fortsätta ha den vårdnivån vi har idag.

Vi kan inte fortsätta att ”offra” vår egen hälsa, fritid, familj och vänner för att politikerna ska kunna erbjuda befolkningen sina vallöften

. Det är nog nu! Erbjud oss möjligheten till hälsosamma scheman genom att ta ett första steg mot en förkortad veckoarbetstid och en jämställd löneutveckling så har vi ett avtal och övertidsblockaden är över!

Ni kan alla möta oss digitalt varje måndag kl 18 – 19. Logga in och få den senaste informationen kopplat till avtalsrörelsen, ställ dina frågor och känn att vi gör detta tillsammans.

Jag önskar er alla en fantastisk sommar och hoppas på ett avtal, en ny HÖK24, inom snar framtid!

 

 

Ulrika Hedelind

Ordförande Vårdförbundet avdelning Örebro


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!