Kommer våra önskningar gå i uppfyllelse?

I dag skriver vi 23 december, ”lillejul”, ”lillejulafton” eller ”dan före dopparedan”, kärt barn har många namn. I morgon är det julafton.

Jag konstaterar att det 2023 till slut blir en vit jul och tackar Tomten för att en önskan går i uppfyllelse.

Vårdförbundet har nu lämnat in sina yrkanden till SKR inför vårens avtalsrörelse. Även här går en av mina önskningar i uppfyllelse. Veckoarbetstiden kommer upp på förhandlingsbordet tillsammans med krav på en god löneutveckling.

Nu kvarstår önskan om att arbetsgivaren och politiker förstår vikten av att tillmötesgå dessa yrkanden.

Följ gärna med på vad som händer i avtalsrörelsen via Vårdförbundets hemsida, vardforbundet.se, avtalsrörelse 2024.

Men nu är det ”lillejulafton” och många av oss är trots allt lediga och ska fira jul.

I mitt hem njuter jag av julgranen som lyser upp i sitt hörn, tända ljus och en sprakande brasa. Jag har passerat 50 men är så tacksam och barnsligt glad för att ha möjligheten att bo i ett hus med braskamin, inser att jag fått ytterligare en önskan uppfylld i mitt liv. Huset luktar jul av gran och mat. Tuggar på en knäck och inväntar ”uppesittarkvällen” med BINGO! Jag kommer som vanligt (eftersom jag är en sann tidsoptimist) springa mellan paketinslagning, spisen och bingobrickorna, men det hör liksom till. Nu är det jul igen…

I morgon är det julafton och det är mer än ”dopp i grytan” som är tradition den 24e.

Önskar er alla en fin julhelg.

God Jul

Ulrika Hedelind

Ordförande, Vårdförbundet Avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!