Min önskan om en fridsam jul och ett gott 2022

Julen står snart för dörren och 2021 är snart till ända. 

Ännu ett år då världens fokus riktats mot hälsa och sjukvård skänker jag min julgåva. Jag hoppas och önskar att det kommande året blir ett friskare år och att de som arbetar inom vården snart får möjlighet att vila ut på riktigt!  Julens önskningar är för många god julmat, spännande julklappar, och skön ledig tid med umgänge med nära och kära.

Men min allra högsta önskan denna jul är att det arbete som under julhelgen kommer att utföras på våra sjukhus, på äldreboenden och i människors hem blir synliggjort och får den status och respekt som det förtjänar. Nu tar alla dessa hjältar sats igen. För oss alla. Och deras jul blir inte som din.

För många av dem blir julhelgen inget avbrott i kampen för liv, mot coronaviruset som nu är på väg att ta ny fart! Kontrasten mot bilden av julen som glädjens högtid blir en helt annan bild i vården. Julen väcker känslor både hos de anställda och hos dem som vi är till för. Och kanske framträder den skillnad som de anställda gör särskilt mycket under julpassen.

Så snälla tomten, se nu till att beslutsfattare och arbetsgivare och samhället öppnar ögonen för det fantastiska jobb som vårdens personal utför.

Finns Tomten? Jag vill ändå tro det ! Men oavsett om tomten finns eller inte så är det inte tomtens jobb att lösa ! Att ge oss högre lön, fler kollegor och kanske några kronor mer i OB.

Det är dags att sluta önska och hög tid att börja förändra !

Eva Harrysson,  leg sjuksköterska, leg Distriktssköterska

Följ avdelning Örebro i sociala medier!